Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΚΑΛΑΘΙ

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΙΟ

Άρθρο: Γυαλιά Blue Light: Η καλύτερη εφεύρεση για να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε

Γυαλιά Blue Light: Η καλύτερη εφεύρεση για να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε - Red Raven

Γυαλιά Blue Light: Η καλύτερη εφεύρεση για να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε

Γνωρίζατε ότι το μπλε φως είναι η κύρια αιτία της καταπόνησης των ματιών, των πονοκεφάλων και της αϋπνίας; Αυτό συμβαίνει επειδή το μπλε φως δεν είναι στην πραγματικότητα ένα μόνο χρώμα αλλά ένα ολόκληρο φάσμα φωτεινών κυμάτων. Και όλα αυτά είναι επιβλαβή για τα μάτια μας! Σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτός ο τύπος φωτός διαταράσσει τον κιρκάδιο ρυθμό μας και μας καθιστά αδύνατο να ξεκουραστούμε αρκετά. Επιπλέον, αυτός ο τύπος φωτός έχει επίσης αρνητικές επιπτώσεις στη νόηση, ακόμη και στη διάρκεια ζωής. Αν θέλετε λοιπόν να φροντίσετε την όρασή σας και να κοιμάστε καλύτερα, πρέπει να περιορίσετε την έκθεση στο μπλε φως. Πώς; Με τα καλύτερα γυαλιά μπλε φωτός! Αυτά τα γυαλιά μπλοκάρουν σχεδόν όλες τις μπλε ακτίνες που προκαλούν άγχος και εξάντληση, προκειμένου να βελτιώσουν τη συγκέντρωσή σας και να σας αφήσουν να αισθάνεστε γεμάτοι ενέργεια κάθε πρωί. Γνωστά και ως "γυαλιά κατά του μπλε φωτός" ή "γυαλιά φιλτραρίσματος του μπλε φωτός" προσφέρουν πολλαπλά οφέλη πέρα από το να σας βοηθήσουν να κοιμηθείτε καλύτερα. Δείτε γιατί...

Γυαλιά μπλε φωτός: μάθετε περισσότερα γι' αυτά

Υπάρχουν δύο τύποι γυαλιών μπλε φωτός -

Γυαλιά Blue Light χωρίς άλλο ειδικό φίλτρο - Αυτά αποκλείουν όλο το μπλε φως με ένα ειδικό φίλτρο. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα.

Γυαλιά Blue light με ειδικό φίλτρο - Αυτά είναι η καλύτερη επιλογή για τακτική χρήση αν φοράτε έτσι και αλλιώς γυαλιά για κάποιο θέμα οράσεως. Σας επιτρέπουν να βλέπετε μέσα από τα γυαλιά και μπλοκάρουν μόνο το επιβλαβές μπλε φως.

Αν θέλετε να κοιμάστε καλύτερα, θα πρέπει σίγουρα να αποκτήσετε γυαλιά Blue Light. Αυτά θα σας επιτρέψουν να βλέπετε καθαρά, ενώ θα μπλοκάρουν τις βλαβερές μπλε ακτίνες που προκαλούν καταπόνηση των ματιών, πονοκεφάλους και αϋπνία.

Πώς σας βοηθούν να κοιμηθείτε καλύτερα;

Το μπλε φως, ιδιαίτερα το πρωί, μπορεί να επηρεάσει τον κιρκάδιο ρυθμό σας και να σας δυσκολέψει να κοιμηθείτε. Η χρήση γυαλιών μπλε φωτός τη νύχτα μπορεί να σας βοηθήσει να το αποφύγετε αυτό, εμποδίζοντας το μπλε φως που διαταράσσει τον ύπνο σας.

Τα γυαλιά μπλε φωτός μειώνουν την ποσότητα του μπλε φωτός που εισέρχεται στα μάτια σας, πράγμα που σημαίνει ότι το σώμα σας δεν αντιδρά σε αυτό τόσο έντονα. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να αποκοιμηθείτε γρηγορότερα και να παραμείνετε στον ύπνο σας περισσότερο.

Το μπλε φως είναι ισχυρότερο το πρωί, πράγμα που σημαίνει ότι ακόμη και αν δεν φοράτε τα γυαλιά σας, θα έχουν τη μεγαλύτερη επίδραση προς το τέλος της ημέρας. Αυτό μπορεί να είναι πραγματικά χρήσιμο αν έχετε μια δουλειά που απαιτεί να χρησιμοποιείτε υπολογιστή τη νύχτα.

Γυαλιά μπλε φωτός: η καλύτερη εφεύρεση που θα σας βοηθήσει να κοιμηθείτε το 2022

Μια μελέτη του Κέντρου Ερευνών Φωτισμού διαπίστωσε ότι η έκθεση σε μπλε φως πριν από τον ύπνο μείωσε σημαντικά τον χρόνο που οι συμμετέχοντες αφιέρωναν στον ύπνο. Στην πραγματικότητα, οι συμμετέχοντες που εκτέθηκαν σε μπλε φως για δύο ώρες πριν από τον ύπνο είχαν μόλις δύο λεπτά λιγότερα ύπνου ανά νύχτα από εκείνους που εκτέθηκαν σε μια ώρα μπλε φωτός πριν από τον ύπνο!

Από την άλλη πλευρά, οι συμμετέχοντες που εκτέθηκαν σε κόκκινο φως δύο ώρες πριν από τον ύπνο είχαν επιπλέον 40 λεπτά ύπνου ανά νύχτα.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το μπλε φως δεν είναι μόνο ένα χρώμα αλλά ένα ολόκληρο φάσμα φωτεινών κυμάτων. Και όλα αυτά είναι επιβλαβή για τα μάτια μας! Σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτό το είδος φωτός διαταράσσει τον κιρκάδιο ρυθμό μας και μας καθιστά αδύνατο να ξεκουραστούμε αρκετά. Επιπλέον, αυτός ο τύπος φωτός έχει επίσης αρνητικό αντίκτυπο στη νόηση, ακόμη και στη διάρκεια ζωής.

Συμπέρασμα

Τα γυαλιά μπλε φωτός είναι το must have item στην γκαρνταρόμπα σας. Δεν είναι μόνο η καλύτερη εφεύρεση για να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε καλύτερα, αλλά μειώνουν επίσης την καταπόνηση των ματιών και βελτιώνουν τη συγκέντρωσή σας. Και αναφέραμε ότι φαίνονται εξαιρετικά δροσερά;

Τα μάτια μας είναι εξαιρετικά σημαντικά, οπότε είναι λογικό να τα φροντίζουμε. Και τα γυαλιά μπλε φωτός είναι ένας πολύ εύκολος τρόπος για να το κάνετε αυτό. Είτε έχετε προβλήματα με τον ύπνο είτε η δουλειά σας απαιτεί να κοιτάτε μια οθόνη, τα γυαλιά μπλε φωτός μπορούν να σας βοηθήσουν. Και είναι τόσο κομψά που δεν θα καταλάβετε καν ότι τα φοράτε! Ανακαλύψτε όλη τη συλλογή γυαλιών Blue Light της Red Raven!

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτή η τοποθεσία προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.