Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΚΑΛΑΘΙ

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΙΟ

Άρθρο: Τι πρέπει να λάβετε υπόψη όταν αγοράζετε γυαλιά ηλίου

Τι πρέπει να λάβετε υπόψη όταν αγοράζετε γυαλιά ηλίου - Red Raven

Τι πρέπει να λάβετε υπόψη όταν αγοράζετε γυαλιά ηλίου

pws na dialekseis gialia iliou

Τα γυαλιά ηλίου είναι ένα αξεσουάρ μόδας που μπορεί επίσης να χρησιμεύσει ως προστατευτικός εξοπλισμός. Το σωστό ζευγάρι γυαλιά ηλίου μπορεί να προστατεύσει τα μάτια σας από τις βλαβερές υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου, οι οποίες έχουν συνδεθεί με την ανάπτυξη καταρράκτη και άλλων οφθαλμικών παθήσεων. Εάν βρίσκεστε στην αγορά για ένα νέο ζευγάρι γυαλιά ηλίου, υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη σας πριν κάνετε την τελική σας επιλογή. Δεδομένου ότι οι περισσότεροι άνθρωποι αγοράζουν γυαλιά ηλίου σε περιστασιακή βάση, είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι επενδύετε σε ένα ζευγάρι υψηλής ποιότητας που ταιριάζει στο σχήμα του προσώπου σας και στο μέγεθος των ματιών σας, ώστε να διαρκέσει για πολλά καλοκαίρια. Διαβάστε παρακάτω για να ανακαλύψετε περισσότερα σχετικά με το τι πρέπει να προσέξετε όταν αγοράζετε γυαλιά ηλίου.

Τι πρέπει να προσέξετε όταν αγοράζετε γυαλιά ηλίου

- Υλικό σκελετού - Πόσο ανθεκτικό είναι; - Σχήμα σκελετού - Ταιριάζει στο σχήμα του προσώπου σας; - Τύπος φακού - Οι φακοί φιλτράρουν σωστά το φως; - Προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία - Αποκλείουν τις βλαβερές υπεριώδεις ακτίνες; - Άλλοι παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη - Συμβατότητα με ακουστικά, ανθεκτικότητα και καθαρισμός

Υλικό σκελετού

Υπάρχουν πέντε κοινά υλικά που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή σκελετών. Το καθένα έχει τα δικά του πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, οπότε είναι σημαντικό να κατανοήσετε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του καθενός για να διασφαλίσετε ότι θα επιλέξετε το καλύτερο πλαίσιο για τις ανάγκες σας. - Acetate ή γνωστό και ως κόκκαλο - To Acetate είναι ένα ημισυνθετικό υλικό από κυτταρινικές ίνες, το οποίο συναντάται συνήθως σε γυαλιά ηλίου υψηλότερης ποιότητας. Είναι ελαφρύ και εύκαμπτο, αλλά δεν είναι τόσο ανθεκτικό όσο άλλα υλικά σκελετών. - Μέταλλο - Οι μεταλλικοί σκελετοί είναι ανθεκτικοί, αλλά είναι επίσης βαριοί και έχουν εμφάνιση υψηλής ποιότητας. - Νάιλον - Το νάιλον είναι μια συνθετική ίνα που είναι φυσικά ανθεκτική στο τέντωμα και το τσαλάκωμα, γεγονός που την καθιστά ιδανική για αθλητικά γυαλιά ηλίου. - Πολυανθρακικό - Το πολυανθρακικό είναι ένα συνθετικό υλικό που είναι εξαιρετικά ανθεκτικό στις κρούσεις και ελαφρύ. - Ξύλο - Οι ξύλινοι σκελετοί μπορεί να είναι αισθητικά ελκυστικοί, αλλά δεν σας προσφέρουν το ίδιο επίπεδο προστασίας.

Σχήμα πλαισίου

Οι σκελετοί διατίθενται σε μια ποικιλία διαφορετικών σχημάτων, οπότε είναι σημαντικό να επιλέξετε αυτό που συμπληρώνει καλύτερα τη δομή του προσώπου σας. - Οι τετράγωνοι σκελετοί έχουν αυξήσει τη δημοτικότητά τους τα τελευταία χρόνια και συνήθως ταιριάζουν πολύ σε άτομα με τετράγωνο σχήμα προσώπου. - Οι στρογγυλοί σκελετοί είναι ιδανικοί για άτομα με στρογγυλό σχήμα προσώπου. - Τα οβάλ είναι ένα καλό σχήμα για όσους έχουν οβάλ σχήμα προσώπου, αλλά τα στρογγυλά πλαίσια μπορούν επίσης να λειτουργήσουν. - Τα ορθογώνια σχήματα είναι ιδανικά για άτομα με ορθογώνιο σχήμα προσώπου.

Τύπος φακού

Οι περισσότεροι φακοί γυαλιών ηλίου κατασκευάζονται από πολυανθρακικό, αλλά μπορούν επίσης να κατασκευαστούν από άλλα υλικά. Ο τύπος φακού που πρέπει να επιλέξετε εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως το πόσο συχνά σκοπεύετε να τα φοράτε και τις εξωτερικές συνθήκες στις οποίες συνήθως εκτίθεστε. Ορισμένοι φακοί εμποδίζουν καλύτερα τις υπεριώδεις ακτίνες από άλλους, επομένως είναι σημαντικό να επιλέξετε ένα ζευγάρι γυαλιών ηλίου που εμποδίζει τις επιβλαβείς υπεριώδεις ακτίνες. Άλλοι τύποι φακών που μπορεί να θέλετε να εξετάσετε περιλαμβάνουν καθρέφτη, μεταβατικούς, φωτοχρωμικούς και πολωμένους φακούς. - Οι φακοί καθρέφτη αντανακλούν το φως και είναι ιδανικοί για εξωτερικές συνθήκες. Είναι καλύτεροι για αθλητικά γυαλιά ηλίου επειδή είναι πιο ανθεκτικοί στις κρούσεις από τους κανονικούς φακούς. - Οι φακοί μετάβασης είναι διαυγείς όταν βρίσκεστε σε έντονο φως, αλλά σκουραίνουν όταν βρίσκεστε σε σκιερό μέρος. Είναι μια εξαιρετική επιλογή φακών για όλες τις χρήσεις. - Οι φωτοχρωμικοί φακοί σκουραίνουν όταν εκτίθενται σε υπεριώδες φως, αλλά δεν παρέχουν το ίδιο επίπεδο προστασίας με άλλους φακούς.

Προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία

Είναι σημαντικό να επιλέξετε ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου που εμποδίζει την υπεριώδη ακτινοβολία (UV), καθώς οι ακτίνες UV μπορεί να είναι επιβλαβείς για τα μάτια σας. Μπορείτε να προσδιορίσετε το επίπεδο προστασίας που προσφέρει ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου ελέγχοντας την ένδειξη προστασίας από την υπεριώδη ακτινοβολία που αναγράφεται στη συσκευασία του προϊόντος. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν διαδικτυακό οδηγό προστασίας από την υπεριώδη ακτινοβολία για να βρείτε ποια γυαλιά ηλίου παρέχουν το επίπεδο προστασίας που χρειάζεστε. - Το φως UV-A είναι υπεύθυνο για τη γήρανση του δέρματός σας. Συμβάλλει επίσης στην ανάπτυξη καταρράκτη και άλλων οφθαλμικών παθήσεων. Επιλέξτε ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου που εμποδίζει το φως UV-A για να προστατεύσετε τα μάτια σας από τη γήρανση και τις ασθένειες. - Το φως UV-B μπορεί να προκαλέσει ηλιακό έγκαυμα, γι' αυτό είναι καλύτερο να προστατεύετε τα μάτια σας από το φως UV-B. Ωστόσο, το φως UV-B δεν είναι τόσο επιβλαβές για τα μάτια όσο το φως UV-A, οπότε δεν χρειάζεστε το ίδιο επίπεδο προστασίας από την υπεριώδη ακτινοβολία.

Άλλοι παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη

- Συμβατότητα με ακουστικά - Εάν φοράτε συχνά ακουστικά, βεβαιωθείτε ότι ο σχεδιασμός του σκελετού δεν εμποδίζει τις θύρες των ακουστικών. Ορισμένα σχέδια σκελετών διαθέτουν εγκοπές που σας επιτρέπουν να συνδέετε τα ακουστικά σας χωρίς να αφαιρείτε τα γυαλιά ηλίου. - Ανθεκτικότητα - Πόσο καιρό περιμένετε να διαρκέσουν αυτά τα γυαλιά ηλίου; Είναι σημαντικό να επιλέξετε ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου με ανθεκτικό σκελετό και χοντρούς φακούς για να αντέξουν πολλά καλοκαίρια. - Καθαρισμός - Θα πρέπει να καθαρίζετε τακτικά τα γυαλιά ηλίου σας για να απομακρύνετε τη σκόνη, τη βρωμιά και τις βλαβερές υπεριώδεις ακτίνες UV. Ορισμένοι σκελετοί καθαρίζονται ευκολότερα από άλλους.

Συμπέρασμα

Φορώντας το σωστό ζευγάρι γυαλιά ηλίου μπορείτε να προστατεύσετε τα μάτια σας από τις βλαβερές ακτίνες UV. Είναι σημαντικό να επιλέξετε ένα ζευγάρι που ταιριάζει στο σχήμα του προσώπου σας και προσφέρει το επίπεδο προστασίας από την υπεριώδη ακτινοβολία που είναι απαραίτητο για την προστασία των ματιών σας. Όταν ψωνίζετε γυαλιά ηλίου, λάβετε υπόψη σας αυτούς τους παράγοντες για να διασφαλίσετε ότι θα επενδύσετε σε ένα ζευγάρι που θα διαρκέσει για πολλά καλοκαίρια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτή η τοποθεσία προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.